Zanimljivosti

mali_rotici.jpgNAPADI PASA - Pas je ogledalo svog gazde

Za vlasnike pasa podrazumijeva se da znaju prepoznati raspoloženja svojih ljubimaca i njihove namjere, da znaju što hoće i jesu li ljuti ili veseli. No za razliku od njih, mnogi ljudi pse ne poznaju, ne vole ih ili ih se jako boje.  

poklon-za-pse-za-bozic-mala
Vrijeme darivanja, kada su kućni ljubimci u pitanju prilika je za štednju. Iskoristite brojne popuste koje nude trgovine i web shopovi specijalizirani za kućne ljubimce

stvari-koje-niste-znali-o-psima-mala
Dolaze u raznim veličinama i bojama, s dlakom dugom, kratkom ili čak bez nje. No, koliko god različiti bili i izgledom i karakterom, za svoje su vlasnike uvijek - čovjekovi najbolji prijatelji!

naj-u-psecem-svijetu4.jpgKoliko duboku starost je doživio najstariji pas na svijetu, koliko je bio težak najmanji psić, a koliko je bio visok rekorder Zorba, te ostale zanimljivosti i krajnosti iz psećeg svijeta, rekordi su koji oduševljavaju obožavatelje pasa. Ništa čudno, jer u ljudskoj je prirodi uvijek i u svemu tražiti neobičnosti i rekorde, pa tako i u svijetu najboljih prijatelja na četiri noge.

 

Da nema pasa, ne bi bilo ni ljudi. (Zaratustra )

pas-osijeca-nase-raspolozenje-mala
Tvoj najbolji prijatelj: Psi doista mogu nanjušiti da ste uplašeni, uzrujani ili tužni i učinit će sve da se bolje osjećate, a mnogo puta ukazuju vlasniku da je bolestan

Dobro-je-znati.jpg
Neke zanimljivosti o psima.

znoji-li-se-pas.jpg
Psi se znoje, ali ne iz istih razloga kao ljudi. Oni imaju znojne žlijezde po čitavom tijelu, a kad bakterije razgrade njihove izlučevine, stvara se karakterističan pseći miris. 

cokolada.jpg
Rijetko tko od nas vlasnika ne voli čokoladu, a kako volimo i svoje pse, naravno da volimo sve dobre stvari podijeliti sa njima. No, nekada to nije i najpametnije, čak štoviše, može završiti i smrću vašeg psa!

paranormalne-sposobnosti-psa-mala
Rupert Sheldrake britanski je biolog koji razvija teoriju da psi imaju paranormalne sposobnosti, među koje se ubraja i telepatija.